Skip to main content

Ofte stillede spørgsmål

 Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Har du et spørgsmål om Thermrad produkter? Et praktisk overblik med ofte stillede spørgsmål og svar kan du finde online.

Min radiator bliver ikke varm

 • Radiatoren(installationen) er ikke ordentligt udluftet.
  Hvis centralvarmeinstallationen indeholder for meget luft, afgiver radiatoren ofte en boblende lyd.
 • Thermrad Super-8 radiatoren er forbundet forkert på undersiden.
  Set fra forsiden af radiatoren gælder (for både tilslutninger midtfor-nederst samt nederst til højre) Forsyning = Venstre / Retur = Højre.
  I tilfælde af en radiator type 20, 21, 22 eller 33 bliver kun radiatorens bagside opvarmet, og radiator indsatsen afgiver en klaprende lyd.
 • Trykket i installationen er for lav.
  I en normal installation i en bolig bør trykket ligge mellem 1,5 – 2 bar. Ved etagebyggeri, for eksempel en lejlighed, bør det være 2 – 5 bar.
 • Installationen er ikke (godt) indstillet.
  Da radiatorventilen er indstillet til den forkerte kv-værdi, er der en ukorrekt gennemstrømning i radiatorerne og/eller installationen.
 • Radiatoren eller termostaten er tilstoppet.
  Ved at slukke for de øvrige radiatorer, kan det testes om den pågældende radiator bliver varm.

Klikkende lyde i radiatorindsatsen/termostaten

 • For højt arbejdstryk i centralvarmeinstallationen.
  Sænk trykket, eller indstil pumpen en tak lavere
 • Installation i forbindelse med fjernvarme.
  Der skal anvendes en speciel indsættelse ved termostatisk radiator til fjernvarme.
 • Indsættelsen er installeret forkert.
  Fjern termostaten og drej forindstillingen af indsættelsen af radiotore til en større gennemstrømning, for eksempel på position 4 eller 5.
 • Termostaten er drejet (for meget) i lukkeposition
 • Termostaten er ikke velegnet i kombination med indsættelsen af radiatoren. Udskift den til en Thermrad termostat.

Klikkende lyde i radiatoren

 • Lyde forårsaget af udvidelse / krympning af rørene føres via installationen til radiatoren, som fungerer som en “højtaler”.
  Ved at anvende ophængsbøjler med gummilister eller ved at anvende aluminium/plastrør, reduceres risikoen for lydoverførsel.
 • De lydisolerede plastikhætter på radiatorbeslagene er brækket af.
 • Aluminiumsradiatorer af typen AluBasic og AluStyle skal monteres “løst” i beslagene.
  Ved at løsne justeringsskruerne i ophængsbøjle en smule, bliver lydoverførslen begrænset. Om nødvendigt kan lyden reduceres yderligere ved at anvende en ekstra ophængbøjle, der er udstyret med en lyddæmpende inderlag.

Rustdannelse ved tilslutningerne til min håndklæderadiator

I vådrum som et badeværelse kan en mindre beskadigelse af malingen føre til at stålet i radiatoren ruster. Undgå skader ved at bruge det rigtige værktøj, når du monterer radiator stik og hane. Ved at behandle tilslutningerne til håndklæderadiatoren med en lakstift kan rustdannelse nemt forebygges.

Den flade forplade på min radiator er beskadiget

På de fleste andre radiatorer med en flad designplade er den limet til radiatoren. Thermrad Super-8 Platform er udstyret med en separat frontplade. Hvis radiatoren beskadiges i løbet af årene, kan frontpladen udskiftes uden at skulle afkoble radiatoren. Frontpladen monteres på radiatoren ved hjælp af separate clips og ultra stærke magneter.
Denne konstruktion giver også mulighed for at give en Thermrad Super-8 kompakt (med ribbet frontplade) et luksuriøst udseende med brug af en flad design frontplade.
Der kan ikke leveres separate frontplader til de vertikale radiatorer i Thermrad Vertical serien.

Snavs på den flade forplade på min radiator

De flade frontplader på både Thermrad Super-8 Plateau og Thermrad Vertical er monteret på radiatoren med ultra-stærke magneter. Hvor magneterne er placeret, kan støv- eller metalpartikler klæbe til radiatorens forside. Du kan nemt fjerne dette med en tør klud.